Van een 7 jarig meisje, die geïnspireerd door haar oma, meedeed aan een bakwedstijd, tot 20 jarige met een eigen patisserie onderneming. Het verhaal van Juul’s Cakery lees je hier.

Over ons

NK patissier

NK Patissier Jeugd

Bakken is, zoals jullie misschien wel verwachtten, Julia’s grootste passie. Nu is ze niet alleen gediplomeerd Patissier, maar ook Regiokampioen én 3e op het NK Patissier Jeugd geworden. Samen met Juul’s Cakery een droom die uitkomt!

Julia Fischbuch

Ik ben nog maar 21 jaar, maar ik heb al veel bak ervaring. Van jongs af aan is het bakken van (cup) cakes en taarten mijn grootste hobby. Toen ik 7 jaar oud was deed ik voor het eerst mee met een taartenbakwedstrijd op school en ontdekte ik mijn liefde voor bakken.

Ik heb er altijd van gedroomd om een eigen onderneming te starten en van mijn hobby mijn werk te maken. Dit is dan ook de reden dat ik, na het behalen van mijn Banketbakkersdiploma, verder ben gaan leren als Patissier. Inmiddels ben ik ook een gediplomeerd Patissier.

Om in te spelen op trends in de bakwereld ga ik regelmatig naar beurzen en volg ik cursussen. Om mezelf uit te blijven dagen en nieuwe dingen te leren, heb ik meegedaan aan de Jeugd Patissier kampioenschappen. En dat was niet geheel onsuccesvol, want… Ik ben de regiokampioen van Zuid-West Nederland! Met deze prestatie heb ik mezelf gekwalificeerd voor het NK Patissier. Hier ben ik uiteindelijk 3e van de Nederlandse jeugd Patissiers geworden.

Buiten bakken ga ik graag naar de sportschool, spreek ik af met vrienden, ontdek ik de wereld en met festivals maak je mij altijd blij. Skiën en snowboarden doe ik iedere winter en het liefst twee keer per jaar. Waar je mij ‘s nachts voor kunt wakker maken? Taco’s! Het heeft niets met bakken te maken, maar oh zo heerlijk.

Julia Fiscbuch, patissier en eigenaresse Juul's Cakery